dinsdag 12 november 2013

De gezonken artefacten van het 'onzinkbare' schip

Het verhaal van het 'onzinkbare' schip dat haar belofte brak is legendarisch. In de nacht van 14 op 15 april 1912 zonk RMS Titanic, nadat zij in aanvaring was gekomen met een ijsberg. Van de 2228 opvarenden kwamen ruim 1500 om het leven.


Bron afb.: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fd/RMS_Titanic_3.jpg
De Titanic vertrekt uit Southampton op 10 april 1912.


Na ruim 100 jaar weet de geschiedenis van de Titanic nog steeds mensen wereldwijd te boeien. Dit blijkt wel uit Titanic: The Artifact Exhibition. Net als Da Vinci – The Genius (zie: 'Da Vinci – The Genius' of 'Sex, drugs & Da Vinci'? Het intrigerende genie uit de Renaissance in de schijnwerpers.) is dit een internationaal reizende expositie. 
Meer dan 25 miljoen mensen hebben Titanic: The Artifact Exhibition al bezocht. Overmorgen opent de tentoonstelling haar deuren voor het Nederlandse publiek in Amsterdam EXPO.

Het wrak van de Titanic werd in 1985 gevonden en sindsdien zijn er duizenden artefacten geborgen. Titanic: The Artifact Exhibition vertelt aan de hand van vele opgedoken voorwerpen en opgetekende verhalen het verhaal van het ‘onzinkbare’ schip en haar bemanning en passagiers. Ook geeft de tentoonstelling inzicht in de techniek van de Titanic en toont zij de verschillen tussen de vertrekken van de eerste-, tweede- en derdeklas.

Tot slot een filmpje van de makers van de tentoonstelling voor een eerste visuele indruk.




Titanic: The Artifact Exhibition is te zien van 14 november 2013 t/m 11 mei 2014. 

Links:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten